Fundering

Het is van belang om te zorgen voor een egale ondergrond die in alle richtingen waterpas is. Dit is essentieel voor de levensduur van jouw tuinhuis. Een goede fundering houdt de wanden, het dak en de deuren op zijn plaats en is bepalend voor de levensduur van jouw tuinhuis. Een helling van slechts enkele millimeters kan de opbouw lastiger maken en op den duur problemen opleveren. Er is niet één advies te geven over het type fundering omdat dit per situatie verschillend is. De mogelijkheden voor een fundering zijn een betonbanden fundering, hardhouten fundering, betonvloer of waterpas bestrating.

Hardhouten fundering

Het is eventueel mogelijk om een hardhouten fundering bij ons aan te schaffen. Je hebt het pakket dan helemaal compleet. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, dan kun je naar onze pagina over de hardhouten fundering gaan.

Buitenste funderingsmaat

Om de buitenste funderingsmaat te bepalen, kun je de breedte en de diepte van de blokhut -20 cm doen. Dit is de maat zonder de oortjes (inkepingen) van 10 cm aan de zijkanten van de profielplanken. Onder de oortjes hoeft namelijk geen fundering te komen. Zie onderstaand voorbeeld.

200 x 250 + 400 cm = buitenmaat oor tot oor

180 x 230 + 400 cm = buitenste funderingsmaat

Controleren van de onderdelen

Voordat je met de opbouw begint, adviseren wij om het pakket te controleren aan de hand van de meegeleverde materialenstaat. Hierin staat aangegeven welke onderdelen en hoeveel er hiervan in het pakket zouden moeten zitten. De pakketten worden met grote zorg in onze eigen Nederlandse productiefabriek gemaakt. Wij doen ons uiterste best om de pakketten compleet te leveren. We gaan er dus niet vanuit dat er iets ontbreekt. Mocht het zo zijn dat er toch iets ontbreekt, dan doen wij er alles aan om het ontbrekende onderdeel zo snel mogelijk bij jou thuis te krijgen. Meld je dit voor 12:00, dan versturen wij het onderdeel binnen twee werkdagen. 

Sorteren van de onderdelen

Op de meegeleverde plattegrond kun je zien welke letter bij welke wand hoort. Zo kan het zijn dat de linkerwand van het tuinhuis is gekenmerkt met de letter B. Deze letters komen terug op de materialenstaat. Hier kun je per wand zien welke planken er bij deze wand horen. Leg deze planken voor de opbouw alvast per wand bij elkaar. Zo weet je welke planken in elkaar gestapeld worden. Dit maakt het een stuk overzichtelijker. De cijfers op de montagelijst geven de volgorde van het opstapelen van de planken aan. Zo wordt de plank met nummer één als eerste opgestapeld, nummer twee daarna en zo verder.

Behandeling planken

Het kan zijn dat je gekozen hebt voor dompel-impregnatie of dat je het tuinhuis zelf gaat beitsen. Heb je gekozen voor dompel-impregnatie, dan kun je het tuinhuis direct bij aankomst opbouwen. Heb je er voor gekozen om de planken zelf te behandelen, dan is het van belang om de planken voor de opbouw te beitsen. Na de opbouw kom je namelijk niet meer bij de veer en groef van de plank.