Tuinatelier header

Laat jouw creativiteit tot leven komen

Ontdek onze mogelijkheden op het gebied van houten tuinateliers. Ben je graag creatief bezig, misschien wel ter ontspanning, misschien wel om jouw brood mee te verdienen. En zoek je een ruimte waar jouw creativiteit tot uiting kan komen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door onze eigen Nederlandse productiefabriek kunnen wij jouw tuinatelier mogelijk maken.
Laat je inspireren door onze mogelijkheden.

Contact opnemen

De voordelen van een houten tuinatelier

Creatieve ruimte Een tuinatelier biedt een toegewijde ruimte voor creatieve activiteiten. Het is een afgezonderde plek waar je je kunt concentreren op kunst, schrijven, ambachten of andere creatieve bezigheden zonder afleidingen van het dagelijkse leven.

Natuurlijke inspiratie De nabijheid van de tuin en de natuurlijke omgeving met houtlook kan een bron van inspiratie zijn. Grote ramen in het atelier kunnen zorgen voor natuurlijk licht en een direct uitzicht op de tuin.

Ontsnapping aan dagelijkse stress Een tuinatelier biedt een rustige en vredige omgeving, waardoor je kunt ontsnappen aan de stress van het dagelijks leven. Dit kan helpen om je geest te ontspannen en je creativiteit te stimuleren.

Geen ruimtebeperkingen In vergelijking met binnenruimtes in huis, biedt een houten tuinatelier vaak meer ruimte. Dit stelt je in staat om grotere kunstwerken te maken of om materialen op te slaan die anders misschien niet in jouw huis passen. Door onze eigen Nederlandse productiefabriek zijn er talloze afmetingen mogelijk.

Verhoogde productiviteit Door een specifieke ruimte te hebben voor je creatieve bezigheden, kun je productiever zijn. Het hebben van een afgebakende werkruimte kan helpen om je te concentreren en in de ‘werkmodus’ te komen.

Zelfstandigheid Een houten tuinatelier biedt een gevoel van zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Het is jouw persoonlijke ruimte waar je zelf de regels bepaalt en waar je je kunt concentreren op wat voor jou belangrijk is.

Een geïsoleerd tuinatelier

Het isoleren van een houten tuinatelier is uiteraard mogelijk en ook erg belangrijk om het comfort te vergroten. Daarnaast word jouw houten tuinatelier ook energie-efficiënter. Om niet alleen in de zomer, maar ook gedurende de andere jaargetijden veel gebruik te kunnen maken van jouw tuinatelier, is isolatie echt een must. Het isoleren van jouw houten tuinatelier kan variëren. Dit is afhankelijk van specifieke omstandigheden zoals gebruik en budget. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan zowel thermische als vochtregulerende aspecten om een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen.

Er zijn verschillende isolatiemogelijkheden

  1. Hierbij breng je isolatiemateriaal aan tussen de dakspanten. Overweeg bijvoorbeeld ook het gebruik van een dampremmende laag aan de warme zijde van de isolatie om vochtproblemen te voorkomen.
  2. Plaats isolatiemateriaal onder de vloer. Dat kan bestaan uit isolatieplaten, schuimplaten of glaswol.
  3. Vul de wanden met isolatiemateriaal, denk aan glaswol of ander geschikt materiaal. Deze worden mooi afgewerkt met het hout van jouw houten tuinatelier.

De daken van onze houten tuinateliers zijn ook erg geschikt voor zonnepanelen of sedum dakbedekking. Nieuwsgierig? Vraag naar de mogelijkheden aan onze deskundige adviseurs.

Tuinatelier afbeelding 1Tuinatelier afbeelding 2Tuinatelier afbeelding 3Tuinatelier afbeelding 4Tuinatelier afbeelding 5Tuinatelier afbeelding 6Tuinatelier afbeelding 7Tuinatelier afbeelding 8Tuinatelier afbeelding 9