popup-brochure-text
Vraag brochure aan

Mancave

door Team BlokhuttenOutlet.nl
6 Juli 2023

Je tuinhuis ombouwen naar een echte mancave

Nieuwsgierig hoe je jouw tuinhuis kunt ombouwen naar een mancave? Dit heeft natuurlijk alles te maken met skills op gebied van inrichten. Er is één ding die in een mancave echt niet mag ontbreken, en dat is de bar. Deze mag best groot en prominent aanwezig zijn. Ga voor een gezellige uitstraling met een houten bar of voor een strakke uitstraling met een zwarte bar. Aan de achterkant van de bar kun je een kast plaatsen waar je de flessen met drinken kwijt kunt. Denk ook aan fijne barkrukken die qua stijl en qua afmeting bij de bar passen. Het is aan te raden om 25 tot 30 cm ruimte te laten zitten tussen de onderkant van de bar en de bovenkant van de barkruk. Een voordeel van verstelbare barkrukken is natuurlijk dat je deze kunt aanpassen op de hoogte van de bar. Zorg ook voor minimaal 15 cm ruimte tussen de barkrukken om niet te dicht op elkaar te zitten.

 

Gezellig met vrienden

Buiten het zitten aan de bar zijn er ook nog andere dingen die je in jouw tuinhuis die je ombouwt naar mancave kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een dartbord om een lekker potje te darten. Let er op dat je 237 cm van het dartbord af moet staan als je gooit en dat de bull’s eye qua hoogte 173 cm van de grond moet hangen. Hang het dartbord op deze hoogte en mankeer op de grond waar je moet gaan staan. Ben je niet zo van het darten, dan kun je ook overwegen om een pooltafel aan te schaffen. Wat we ook aanraden om toe te voegen als je een blokhut bestelt om hier een mancave van te maken, is een houten vloerpakket. Ideaal omdat je dan direct een droge en mooie vloer in je blokhut hebt liggen.

 

Sfeermakers

Wil je echt sfeer maken, dan mag mooie verlichting ook niet ontbreken. Hang lampjes aan het plafond of hang lichtjes om de bar heen. Ga voor gele verlichting om sfeer te brengen of gekleurde lampjes om het leuk aan te kleden. Buiten verlichten zijn er ook nog andere dingen die je kunt doen om jouw tuinhuis die als je mancave gebruikt sfeervol te maken. Je kunt bijvoorbeeld plantjes neerzetten of bordjes ophangen. Let er hierbij wel op dat je niet meerdere planken met elkaar verbindt zodat de planken nog wel kunnen blijven werken.

Mancave
door Team BlokhuttenOutlet.nl
6 Juli 2023
Douglas hout behandelen
door Team BlokhuttenOutlet.nl
9 November 2022
Zelf overkapping maken
door Team BlokhuttenOutlet.nl
26 Oktober 2022
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »