Geen producten gevonden
Probeer een andere categorie of neem contact op met onze klantenservice.

Ideale afmeting

Een houten overkapping van 4x4 meter is een ideale maat waar je genoeg onder kwijt kunt. Zo kun je er bijvoorbeeld je loungeset, brandhout of tuinstoelen onder kwijt. Let er op dat 400 x 400 cm de buitenmaat is. Omdat de wandplanken uitsteken, kun je hier zo’n 25 cm vanaf halen. Er blijft dan een binnenmaat van 375 x 375 cm over. Er zijn verschillende daktypes mogelijk. Het populairste type is een lessenaarsdak. Dit type loopt een klein beetje schuin af richting de achterkant. Een andere mogelijkheid is een plat dak. Deze heeft een robuuste uitstraling door de dubbele boeiplank en overstekken. Wil je voor een landelijke uitstraling gaan, dan is een zadeldak iets voor jou. Een type dat hier op lijkt, is een kapschuur. Het verschil is dat hierbij de punt aan de achterkant langer is.

 

Aanschaf van de houten overkapping van 4x4 meter

Wij hebben onszelf als doel gesteld om jou volledig te ontzorgen bij de aanschaf van jouw overkapping van 4x4 meter. Zo worden onze pakketten gratis en compleet geleverd. Dit is inclusief duidelijke montagehandleiding, bevestigingsmaterialen en dakbedekking. Wij zetten graag een stap extra om met jou mee te denken. Dit is mede mogelijk doordat we een eigen Nederlandse productiefabriek hebben. Wil je bijvoorbeeld ergens een halfhoge wand toevoegen of een raam op een specifieke plek, dan doen we dit graag voor je. Dit is voor dezelfde prijs als bij een standaard model. Onze klantvriendelijke specialisten sturen je graag een prijsopgave en schets. Deze kan onze tekenkamer vertalen naar een 3D impressietekening.

 

Pakket aanvullen

Je kunt het pakket van jouw houten overkapping van 4x4 meter met diverse opties aanvullen. Eén van deze opties is dompel-impregnatie. Het voordeel hiervan is dat jouw overkapping al geïmpregneerd is en je direct met de opbouw kunt beginnen. Er zijn verschillende kleuren mogelijk die je per onderdeel kunt aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld de wanden zwart impregneren en de windveren bruin. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Een andere optie is het toevoegen van een gootset. Hiermee voorkom je dat er water tegen de wand opspat.

 

Andere afmetingen

Ben je op zoek naar een andere afmeting? Ga dan terug naar het overzicht met alle overkapping of klik onderstaand op de gewenste afmeting.

Wat is een blokhut?

Een blokhut is een klein houten huis dat is opgebouwd  uit houten balken die op elkaar gestapeld worden. De constructie van een blokhut is heel stevig, doordat de balken in de hoeken in elkaar vallen. Je gebruikt een blokhut bijvoorbeeld als schuurtje, maar je kunt het ook gebruiken als tuinkantoortje, hobbykamer of wellnessruimte. In combinatie met een overkapping creëer je eenvoudig een gezellige zitplek in je tuin.

Wat kost een tuinhuis of blokhut van 4x4 meter?

De prijzen voor een tuinhuis of blokhut van 4x4 meter beginnen al bij €3,300. Gemiddeld genomen moet je rekening houden met ongeveer €3,600. Deze kosten hangen onder andere af van de grootte en de complexiteit van het tuinhuis dat je wilt. Heb je al een idee in gedachten of juist nog geen idee wat je precies wilt? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende prijsopgave!

Welk hout is het beste voor een tuinhuis?

Aan kunststof tuinhuisjes doen we niet bij de Blokhutten Outlet. Kunststof trekt namelijk relatief snel krom. Wij bouwen onze tuinhuisjes al 25 jaar lang met Zweeds vurenhout. Deze houtsoort is mooi egaal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld grenen of Oost-Europees vurenhout, dat meer noesten bevat.

Hoe hoog mag een tuinhuis zijn?

In de meeste gevallen hoef je geen vergunning aan te vragen voor het bouwen van een tuinhuis. De maximale toegestane hoogte is afhankelijk van de afstand tussen het woonhuis en het tuinhuis. Binnen 4 meter van het woonhuis mag het tuinhuis maximaal 30 cm hoger worden dan de eerste verdieping. Als het tuinhuisje verder weg staat, is een hoogte van maximaal 3 meter toegestaan.

[ITEM] 

Hoe ver moet een tuinhuis van de erfafscheiding staan?

Welke beits kan ik gebruiken voor een tuinhuis?

Bij Blokhutten Outlet kun je ervoor kiezen om de planken te laten impregneren. Voor het onderhoud van je tuinhuis of blokhut gebruik je vervolgens het beste watergedragen beits. Deze beits breng je eens per 2 jaar aan.